årstider

Är det inte konstigt hur vi glömmer bort alla årstider?
Glömmer bort att löven kommer färgas gula och röda och sen falla till marken. Glömmer bort att man måste ha jacka på sig. Glömmer bort den där första dagen på hösten då man faktiskt fryser när man har byxor på sig. Glömmer bort att det är frost på marken. Glömmer bort att det är frost på bilrutorna. Glömmer bort den första snön. Glömmer bort att man måste ha långkalsonger eller termobyxor för att inte frysa ihjäl. Glömmer bort slasket. Glömmer bort de där första vårdagarna när solen börjar värma. Glömmer bort alla lukter. Glömmer bort att man inte behöver ha jacka längre. Glömmer bort hur underbart det är när träden och buskarna färgas gröna igen. Glömmer bort att man kan gå i klänning utan att frysa. Glömmer bort solen. Glömmer bort hur varmt det är i vattnet. Och så vidare.

Så är det alltid för mig.
Jag kan inte ens tänka mig att det kommer bli sommar eller vår igen. Inte ens vinter. För det glömmer jag bort när det blir en ny årstid.
Allt känns så långt borta.


091028

Godkväll! Det mest spännande med min dag idag var väl att jag fick sluta klockan två. Eller fick och fick. Jag tog komp. När jag kom hem tittade jag lite på tv sen så råkade jag somna. Vaknade upp vid fem när David kom hem. Jag längtar så tills lördag klockan fyra. Då får jag äntligen helg. Jag är trött dygnet runt nu för tiden. Så trött på att klaga på att jag är trött också. Men om man går till vårdcentralen o säger att man är trött så tar dem ju aldrig en seriöst. "Gå hem och sov och ta en Alvedon". Det är väl deras standardfras? Nej nu ska jag fortsätta o kolla på CSI NY och pussa på David innan jag somnar. Godnatt! (jag bloggar från min iPhone så om det inte kommer några radbrytningar så är det därför)

071027

Hallå!
Idag ska vi gå på bio med jobbet. Vi ska se
Upp! Den ska tydligen ha fått jättebra kritik och den verkar ju jätterolig på reklamen. Någon som sett den och vet om det stämmer?
Efter jobbet tänkte jag som sagt åka till Marieberg. Äntligen lön idag! Haha.
Vi ska äta tacos till lunch idag. En riktig lyxdag på jobbet. Jag har ju som sagt världens bästa jobb!


Lateeeeeer!

091026

Första dagen avklarad av den här monsterveckan. Jobbar 8-16 måndag-fredag och så jobbar jag 7-16 lördag. Köpte med mig sushi hem till mig och David. Tror jag har blivit beroende eller något. Nu måste jag sluta äta det hela tiden. Det kommer ju sluta med att jag tröttnar sen.
Imorgon tänkte jag dra med mig David (och Emelie?) till Marieberg. Jag behöver köpa schampo och balsam på den där håraffären. Kommer inte ihåg vad den heter. Jag måste också köpa Dust it också. Ljuslyktor också. Ja, lite smågrejer.
David behöver köpa nya skor också så det passar ju alldeles förträffligt att vi åker till Marieberg då. Lite roligare att variera mellan stan och Marieberg.
Nu har jag städat undan lite och tänt massa ljus. Mysigt värre. Tänkte sitta här och mysa en stund innan jag går ner till Ica. Måste köpa frukost och andra nödvändigheter.

Jag tänker på dig hela tiden. Har tillochmed drömt mardrömmar i natt.

hjärtat

Jag är så orolig!!
Tänker på dig mitt hjärta ♥

wallander

På väg hem efter vi hade hjälpt klart Sigge att flytta så hyrde jag med mig en film hem, Wallander - prästen. Har varit och laddat upp nere på Ica med cola light och choklad så nu ska jag mysa ner mig ordentligt i min säng med duntäcket.
David är hemma hos Danny så jag är alldeles själv med katterna. Mår inte så värst idag så det är faktiskt ganska skönt att vara själv några timmar. Det kan ju behövas ibland.

Imorgon ska jag och David till Kinamuren för farmor och farfar bjuder hela släkten eftersom det snart är farsdag.

Glöm inte att ställa tillbaka klockan inatt nu hörrni :)

godmorgon!

Jag sitter i köket o äter frukost o bloggar från min iPhone. Ska strax iväg o hjälpa Davids pappa att flytta. Nej nu måste jag klä på mig. Puss

091023

Godmorgon godmorgon.

Jag har redan hunnit varit vaken ett tag. Vaknade av mig själv lite över nio. Jag antar att jag inte behövde sova mer? Skulle dock ha behövt det med tanke på att jag inte kunde somna igår. Låg och vred och vände på mig hela tiden. Det kändes som täcket kliades mot min hud. Så kan det vara.
Jag sitter och funderar på vad jag ska äta för lunch idag. Jag orkar verkligen inte laga någon mat så jag köper nog lite mat på väg till jobbet.

Apropå jobbet så ska vi få en ny ungdom till oss idag. Det ska bli jättespännande. Hon är heldöv så vi får se hur det går men det ska nog gå bra tror jag :)


091022

Godmorgon allesammans.
Idag är jag trött, alldeles för trött. Hade kunnat mörda Charlie imorse nästan.
David har skrivit sig här nu för alla som inte visste det. Nu bor vi alltså ihop officiellt. Bott ihop har vi ju gjort i över 7 månader, men det känns jättebra iallafall. Vi har inte hunnit sätta upp någon namnlapp på brevlådan så igår när David fick post fick dem sätta upp en lapp att man skulle ringa upp brevbäraren för att få posten. Nyvaken och trött som David var så gick han ut och kollade på brevlådan vad det stod för namn. Spelar roll om det står ett C framför Torstensson eller inte? ;) Jaja iallafall. När han öppnar dörren så smiter den lömske katten Charlie ut genom springan som blev. David kunde inte fånga in honom för han hade inte tid (hade bråttom till jobbet) så då fick jag som låg sovandes i sängen innan sätta på mig kläder och jaga runt lite på gården. Till slut gav han upp.. Sen fick han det inte roligt ska jag lova.

Nog om det. Nu ska jag göra mig iordning. Ska köpa med mig sushi till mig och Susanne innan, så sjukt goooott. (Tycker dock inte om fisken så jag kör jämt med vegetarisk sushi)

091021

Godmorgon!

Idag funkar äntligen piratebay så jag kan ladda ner Gossip girl. Så nu är det nerladdat och klart. Woho.
Vad händer idag då? Jag ska till jobbet strax, slutar halv fem sen hem och kolla på Gossip girl, titta på tv, laga mat, sova? Typ. Låter som alla andra dagar med andra ord. Haha. Men jag trivs.
Nej nu ska jag kila.
Puss

http://www.youtube.com/watch?v=gLjWg1vDMPA

Kul att jag har haft över 100 sidvisningar idag.

diskdavid

Jag sitter vid köksbordet med min laptop och tittar på när David diskar.
Det finns inget bättre än att titta på när andra arbetar. Det känns lite skönt, erkänn?


kissie

Den här tjejen har verkligen problem alltså.
Förstår inte hur hon kunde bli så känd? Snacka om att ha noll innanför pannbenet.


irriterande

Är det bara jag som inte kommer in på Piratebay?

Rättvisemärkt

Idag är det ju "Fairtrade-dagen" eller vad den kallas. Sverige, Finland, Danmark och Norge tävlar om vilket land som kan anordna mest fikapauser. I fikapausen ska man fika något rättvisemärkt. Jag anmälde min arbetsplats så vi har ätit jättegod rättvisemärkt choklad. Jag tycker att det är jättebra att man uppmärksammar sådanahär saker. Mer sånt åt folket!


tjohooo

Godmorgon!
Fan, kom precis på att jag glömde ladda ner nya Gossip girl avsnittet förut.. Får göra det när jag kommer hem sen. Någon som vet varför det inte kom något nytt DH avsnitt igår? Uppehåll kan det ju inte vara nu för säsongen började ju nyss. Kanske bara var uppehåll på en vecka. Jaja nog om det.




Hur orkar du ens lägga ner så mycket energi på något som har varit?

You know i can't smile without you

Ligger i sängen bredvid min älskade David och bloggar från min iPhone. Jag kom o tänka på hur bra jag har det. Jag är verkligen lyckligt lottad. Jag har världens underbaraste pojkvän. Jag har aldrig träffat en snällare kille än honom. Jag älskar dig David!

pinsamt

Gå vidare?

min dröm

Jag satt och läste i en av våra böcker på jobbet (min dröm) och då hittade jag den här dikten.
Den är så fin och berör mig verkligen.


Min dröm

Jag drömmer att jag lever
i en annan värld
där vi handikappade
mår väldigt bra, mår väldigt bra
Vi tar dagarna som dom kommer
Där är det omtanke
gemenskap och värme
Det är en dimension
som gör livet lättare
Det är en mycket lugn värld

Folk ser likadana ut
och alla tar en sak i taget
I denna värld finns det
inga krig och orättvisor
Människorna bjuder till
och säger inte att allt
är rätt och fel
Denna värld den vet vi inte något om
Den är bortom dödens portar
jag tror det finns en sådan värld

Toni Lindbom.




Såhär står det på baksidan av boken:

"Framtiden"
Jag vill börja på folkhögskola,
det skulle vara jätteroligt.
Att flytta hemifrån, bo i egen lägenhet.
Ta hand om pengar.
Jag vill klara av att bo ensam och
kunna göra saker som att gå och handla.
Ha ett jobb.
Jag vill kunna vara lycklig.

- Cecilia Hornberg.


Dagdrömmar, kärleksdrömmar,
framtidsdrömmar, mardrömmar.
Människor har så många olika slags drömmar.
Vi drömmer om vad vi vill bli,
om hur vi önskar att livet skulle vara,
om någon att älska.
Men det kan också vara otäcka drömmar,
mardrömmar, om sådant vi är rädda för.
Kanske känner du igen
någon av dina egna drömmar i Min dröm.

Bilderna är gjorda av personer som går i särskolan,
som arbetar i daglig verksamhet
och som bor i gruppbostäder i Uppsala kommun.



Tänk att något vi tycker är så självklart inte alltid är så självklart.
Värt att tänkas på.


morfar

Min mamma ringde nyss och uppdaterade mig lite om min lilla morfar som är på sjukhuset.
Han har fått cancer och så har han haft njursten precis som dem har tagit bort. Han har åkt in och ut på sjukhuset de senaste dagarna och förra natten hade han varit på intensiven och nu har han tydligen fått blodförgiftning också. Älskade lilla morfar ♥
Hoppas det blir bättre snart!

en vecka.

Nej om man kanske skulle ta tag i det här igen då.
Jag kan ju berätta lite om vad som har hänt sen sist jag skrev.

Har haft ett jädra krångel med nycklarna hem till mig. Jag hade nämligen bara två hemnycklar hem till mig. En hade jag och en hade David. Julia skulle hem till mig och vänta innan hon tatuerade sig (jag bor precis bredvid typ) sen råkade den smartisen tappa bort min nyckel. Så jag och David har bara haft en nyckel i några dagar i väntan på att de nya nycklarna skulle komma. Det var ett projekt i sig att lyckas tajma när man skulle in o ut ur lägenheten båda två med en nyckel, haha. Beställde iallafall nya nycklar. Gick och hämtade dem och gav en till David. Jag åkte hem till mamma och pappa för att vara barnvakt till Lovisa. David ringer till mig när han står utanför lägenheten och säger att nyckeln inte passar. Woho!! Då hade min hyresvärd sagt fel nyckelnummer till han som gjorde nycklarna så David fick så fint gå hem till sin mamma för att vänta på att jag skulle komma hem. Gick tillbaka till nyckelkillen och fick nya nycklar. Ja, det var nyckelhistorian det.

Jag var på kalas förra helgen. Fredagen firade jag min farbror Torbjörn och lördagen firade jag min kusin Olle. Väldigt trevligt! :)  

Vad har mer hänt då?
Jo, jag var på Pablo Francisco igår. Var ju en av Davids födelsedagspresenter från mig. Sjukt roligt var det. Han är verkligen en komiker av världsklass den där Pablo. 



Gick till jobbet nyss och fick syn på de nya bussarna. Otroligt fina måste jag säga, haha. 
I helgen ska jag till Varberg och hälsa på Soss, det ska bli så roligt :) 
Nej nu måste jag sluta. 
Ha en bra dag.